Christina Aguilera
****


Adatai:
Születési idő, hely:
1980. dec. 18, Staten Island,
New York
Teljes neve: Christina Maria Aguilera
Magassága: 160cm


Szülei:Fausto Aguilera
(a katonaságnál dolgozik)
Shelly Kearns
(hivatásos hegedű- és zongoraművész),
James Kearns (mostohaapa)


Testvérek:
Rachel (1986),
Michael (1996),
Casey (mostohatestvér)
Eredeti hajszíne:szőke
Vallása: Római katolikus
HoroszkópKedvenc színe: Rózsaszín, féhér
Étel: Gyorskaja
Autó: Porshe
Férje: Jordan "Jordy" Bratman, 28 éves


Christina története hollywoodi mesébe illő. Édesapja a hadseregnél szolgál, édesanyja pedig zongoraművésznő, aki az ifjúsági szimfonikus zenekarral egész Európát bejárta.Nem csoda, ha Christina 18 évesen már a fél világot megismerte, hosszabb-rövidebb ideig élt Japánban, Floridában, Texasban és New Jersey-ben, mielőtt Wexfordban végleg letelepedtek. ?Mióta az eszemet tudom, mindig arra vágytam, hogy a színpadon állhassak? ? vallja a kékszemű szőkeség.

Az első tapasztalatokat tehetségkutatókon szerezte, amelyeket iskolája szervezett. Nyolcévesen már a Star Search-ben szerepelt, és 10 éves volt, amikor Pittsburgh futballmeccsein a nemzeti himnuszt énekelhette. Két évvel később az orlandoi Micky Mouse Clubban tűnt fel, ahogyan Britney Spears, vagy J.C. és Justin az *N SYNC-ből.Miután két éven keresztül közreműködött a hetente sugárzott Disney-műsorokban, Christina beutazta a világot, hogy zenei tapasztalatokra tegyen szert. Duettet énekelt Keizo Nakanishi japán popsztárral (All I Wanna Do), videoklipet készítettek, és körülnézett Japánban. Emlékezetes az erdélyi Golden Stage fesztiválon való fellépése, ahol kis híján rendbontást idézett elő, amikor a színpadról a 10 ezres tömegbe vegyült, miközben Sheryl Crow és Diana Ross dalait énekelte.


Miután 1998-ban visszatért az Egyesült Államokba, felkérték a Mulan című Disney-film soundtrackje, a Reflection elkészítésére.

A Reflection nagyon jó kritikákat kapott, még a Golden Globe jelöltjei között is szerepelt, mint az animációs filmhez készült legjobb zene. Nem sokkal később megjelent debütáló albuma az RCA-nál, rajta olyan slágerek, mint a Gennie in a Bottle, a What A Girl Wants és az I Turn To You.


A fiatalon is meglepően érett hanggal bíró énekesnő gyorsan a tinik kedvencévé vált, a szakma elismerését pedig az a Grammy-díj fejezi ki, amely a legjobb új előadónak jár. Ami a jövőt illeti, ő maga így beszél a céljairól: "Pillanatnyilag csak a dalaimra koncentrálok. Erre a lehetőségre vártam egész életemben."És a lehetőséget meg is ragadta, hisz 2000 szeptemberében megjelentette latin nyelvű albumát, a Mi Reflejo-t. Majd karácsonyi ajándékként a rajongóknak a My Kind of Christmas-t.
2001 tavaszán a Lady Marmalade-nak köszönhetően vált igazi világsztárrá, a Moulin Rouge betétdalát Pink, Mya, és Lil' Kim társaságában adta elő.2002-ben megjelent második stúdióalbuma a Stripped, amelyről az egyik legsikeresebb nóta a Dirrty lett.


2004. szeptember 9. cikkben jelent meg, hogy "Christina Aguilera sokoldalúnak tartja magát" Az énekesnő ezt arra alapozta, hogy szereti gyakran változtatni a külsejét, és szerinte a divatban nem létezik olyan, hogy "ízléstelen".Aguilera az extravagáns szereléseket az önkifejezés eszközeinek tartja, amik arra jók, hogy felrázzák a begyepesedett agyúakat.Szerinte a divatban nincs olyan, hogy ízléstelenség:
Ő inkább önkifejezésnek hívja.Mint Christina mondta az olyan, mintha Van Gogh mondaná valamelyik saját festményéről, hogy ízléstelen!" - szerinte önkifejező ruhaösszeállításait tévesen ítélték meg a divatszakértők.

Ha valaki nem így gondolja, legyen nyitottabb. Én addig provokálok, amíg nem hajlandóak végre átlendülni a megrögzött elképzeléseiken." - véli harciasan Aguilera.Christina Aguilera 2006 nyarán szokásához híven ismét egyik napról a másikra került újra a figyelem középpontjába. "Ain't No Other Man" című vadonatúj dalát nemrég mutatták be a rádiók és a zenecsatornák, köztük természetesen a magyar zenetévé is. Az énekesnő harmadik angol nyelvű stúdióalbuma, a "Back to Basics" augusztus 14-én lát napvilágot, amelyen - ahogyan arról a cím is árulkodik - a hölgy visszatér a gyökerekhez, és az őt inspiráló zenei stílus nagyjai előtt tiszteleg új, 23 dalt tartalmazó anyagával.Az album az 1920-as, '30-as, '40-es évekbeli vintage jazz, soul és blues világába repíti vissza a hallgatót egy nagyon leleményes stílus keretein belül, mellyel Christina egy teljesen új, nyers hangzást teremtett meg 2006-ban.


A "Back to Basics" című duplaalbum elkészítése során a popcsillag újra együtt dolgozott Linda Perry-vel, valamint Mark Ronson és - új producerként - DJ Premier (Jay-Z, Notorious B.I.G., Mos Def) is a közreműködők között szerepelt.Ez egy olyan album, amely egészen kötött, konkrét elképzeléseket tartalmaz. Alapjául olyan híres előadók szolgáltak, mint Billie Holiday, Otis Redding, Etta James és Ella Fitzgerald, akiknek a zenéje a legnagyobb kedvenceim közé tartozott, amikor még kislány voltam" - mondta Christina a boltok polcaira kerülő korongról.

Christina fotó-sorozat,
eredeti mérethez, katt a képre

ChristinaAgu_Caulfield_11208917.jpg ChristinaAgu_Granitz_11207866.jpg ChristinaAgu_Caulfield_11209104.jpg ChristinaAgu_Granitz_11207446.jpg
ChristinaAgu_Granitz_11207486.jpg ChristinaAgu_Granitz_11207828.jpg ChristinaAgu_Granitz_11207831.jpg ChristinaAgu_Caulfield_11206701.jpg

Christina filmezni akar, katt a képre
és elolvashatod az index cikkétChristina fotó-sorozat, eredeti mérethez katt a képre

ChristinaAgu_Caulfield_11208836.jpg   ChristinaAgu_Caulfield_11208851.jpg   ChristinaAgu_Caulfield_11208864.jpg
ChristinaAgu_Caulfield_11208831.jpg   ChristinaAgu_Caulfield_11208833.jpg   ChristinaAgu_Caulfield_11208835.jpg

Képek Christináék esküvői
fotó albumából

Az amerikai pop és R&B énekesnő - Christina Aguilera - férje 30. születésnapja alkalmából öltötte magára az alábbi modern stílusú Hawai ruhát.

Szexi fotók, zenei aláfestéssel

 

Képre klikk, és nézz fotó-albumot

Candyman World PremiereAmennyiben érdekel
egy Cristina képes-album,
mely egyetlen fotó variációjával készült
feltétlenül nézd meg!Megszületett Christina Aguilera kisfia

Szombat óta nincs boldogabb nő a Földön Aguilera-nál. A 27 éves énekesnő olyan profin csinálta végig a szülést, hogy az összes orvost ámulatba ejtette. Max Liron Bratman jól van, anyu és apu úgyszintén. Gratulálunk, de tényleg. 2008-01-14
Christina és férje, Jordan Bratman pontosan nyolc napra első gyermekük érkezése után elvitte a babát a szertartásra, melynek keretében körülmetéltették.
A páros három éve fogadott örök hűséget egymásnak, és bár a sikeres énekesnő eredetileg katolikus, férje kedvéért a zsidó vallás tanait is magáévá tette. Ezért is döntöttek úgy, hogy fiukat körülmetéltetik a zsidó hagyomány szerint.